Katrien van der Hagen

Aan het Technicum Noord Antwerpen heb ik de beroepsopleiding Goud en Juwelen gevolgd. In de avonden volgde ik lessen handgraveren om me verder te ontwikkelen als goudsmid. Vol enthousiasme stortte ik me op de opleiding en ik bracht elke avond door in de ateliers op school. In 2013 won ik twee prijzen, waardoor ik onder andere met veel plezier een cursus mineralogie mocht volgen.

Het enthousiasme voor het vak, de techniek, het constante ontwikkelen is gebleven en aangevuld met het geweldige gevoel van mensen kunnen ontroeren met wat uit mijn handen wordt geboren. Ik maak vooral dingen op maat, dus er is altijd een verhaal aan verbonden.

Ondertussen ben ik met mijn atelier gevestigd aan de Europalaan in Utrecht.

Het woord Arete (A-re-tee) komt uit het Grieks en ik kwam dit tegen in het boek “De Ambachtsman, de mens als maker” van Richard Sennett. Het woord is moeilijk te vertalen, maar de zin die mij erg aansprak in dit boek beschreef het als “Arete is de maatstaf van perfectie voor een ambachtsman”.

De metalen die ik gebruik zijn fairtrade of afkomstig van gerecycleerd materiaal en belasten het milieu minimaal.

Handgemaakt

U kunt een keuze maken uit de kleine wisselende collectie of een sieraad speciaal voor u laten ontwerpen. Al mijn sieraden zijn helemaal handgemaakt, ik gebruik bijvoorbeeld geen technieken zoals 3D-printen.

Persoonlijk

Een ontwerp begint altijd met een gesprek met mijn klant. In dit gesprek zal duidelijk worden wat uw wensen zijn en wat ik voor u kan betekenen, bijna altijd haal ik inspiratie uit uw verhaal.

Uniek

Na deze kennismaking ga ik aan de slag met uw wensen en zal ik een schets maken van het ontwerp wat ik voor u in gedachten heb, dit kunnen we eventueel samen aanpassen totdat het helemaal naar wens is.

Aangesloten bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden

Het Nederlands Gilde van Goudsmeden is een enthousiaste vereniging van goudsmeden en daaraan gerelateerde disciplines van zilversmeden, graveurs, zetters en reparateurs- restauratoren. Het doel van het Gilde is het bereiken en handhaven van een zo hoog mogelijk niveau van professioneel vakmanschap. Klik op het logo om naar de website te gaan.